AUTOMATSKA  HRANILICA

Automatska hranilica za ribu 5l za koi hranu.
Automatska hranilica za ribu 5l za koi hranu. Do šest obroka u do devet mjernih jedinica (20 g/jedinica) može se prikladno dozirati tijekom sporog vremenskog razdoblja s ovom automatskom hranilicom. Veliki LCD zaslon udobno i jasno prikazuje vrijeme, snagu baterije i postavljene parametre. Pogodno za vanjsku i unutarnju upotrebu.

Stroj za hranu za ribu može obraditi hranu veličine zrna do 15 mm preko uklonjivog i lako za čistiti spremnika za pohranu od 5 litara i izbaciti ga preko širokog žlijeba za hranu. Ručno hranjenje moguće je u bilo kojem trenutku, jednostavnim pritiskom na gumb.

Napajanje je moguće pomoću baterija (4 x LR14 (1,5V) - DC 6V - koje nisu uključene), nije potreban vanjski izvor napajanja. Opcionalno, hranilicom za ribu može se upravljati putem napajanja od 12 volti. Isporučeni vijčani spojevi omogućuju sigurnu, ne klizajuću montažu.

Dimenzije: 220 x 250 x 330mm


FILTER MATERIJAL

HEL-X bio kuglice - HXF 13 KLL - crna - Ø13 mm – 955 m² površine na 1m³
Rubna spirala, s lamelama usmjerenim prema unutra. Smanjuje crne rupe u protoku, povećava učinkovitost i povećava udio zaštićene površine s niskim otporom protoka. Veliki otvori u ovom filtarskom materijalu omogućuju visoke brzine protoka i nude maksimalno područje za formiranje bakterija. Ova svojstva čine ovaj filter materijal zanimljivim za sve filtere namijenjene za Koi ribnjake.
Osobito je učinkovit u „moving bed“ sistemu filtracije (bio materijal pokretan zrakom), te ga u takvom sistemu gotovo nema potrebe održavat


PUMPE

"Pumpa za ribnjak AF DM Vario"
DM-Vario pumpe napravljene su za vanjsku upotrebu ali mogu se ugraditi na suho kao i u vodu. Pomoću vanjskog regulatora možete postaviti brzinu protoka (a time i potrošnju energije) od 30% do 100% snage pumpe. Pumpa se također može isključiti pomoću kontrolera (tipka za pauzu). Ova pumpa ima sinkroni motor i opremljena je keramičkom osovinom koja ima veliku otpornost na trošenje. Pumpa se automatski isključuje ako u rotor ne stigne dovoljno vode. Ako je impeler (rotor) blokiran, pumpa se automatski prebacuje u položaj "zaključano". Tada se više ne koristi električna energija. Crpka čeka dok se blokada ne ukloni. Time se sprječava pregrijavanje motora i moguća oštećenje pumpe.

Verzije navedene pumpe su:

DM vario 10 000L/h
DM vario 20 000L/h
DM vario 30 000L/h

IZRADA JEZERA – PLASTIČNI ARTIKLI

Priključci za spremnik jednostavnog dizajna s nehrđajućim vijcima.
Priključak za spremnik "prirubnica"
Priključci za spremnik jednostavnog dizajna s nehrđajućim vijcima. Omogućuje jednostavno spajanje na čvrste spremnike ili na foliju kada želimo spojiti cijev za dovod ili odvod vode.

Verzije: 
40 mm
50 mm
63 mm
75 mm
90 mm
110 mm
110 mm – zaobljena
"Podni odvod 110 mm s komorom“

PODNI ODVOD

Podni odvod od 110 mm s komorom teške kvalitete .
Ovaj podni odvod od 110 mm s komorom teške kvalitete znatno vam pomaže u odvodnji vode iz ribnjaka zbog održavanja, popravka i zamjene vode. Kvalitetan je tako da, unatoč dobrom usisu mulja, nijedna riba nije njime ugrožena.

Ovaj proizvod se lako instalira. Njegova komora je ugrađena izravno u pod ribnjaka. Zatim se obloga ribnjaka pričvršćuje između komore i prstena pomoću 12 isporučenih vijaka od nehrđajućeg čelika. Kako bi se omogućilo optimalno brtvljenje, poželjno je dodatno lijepljenje obloge ribnjaka. Zahvaljujući poklopcu može se pouzdano izbjeći začepljenje odvoda, jer u njega ne može ući gruba prljavština. Također ne treba podsjećati da zaštitna kapica štiti ribu od ulaska u odvod.


Verzije:
110mm
50mm


GUMENI RASPRŠIVAĆ ZRAKA

Gumeni rasprišivać zraka za ribnjake
Svi ste svjesni da nam u ribnjacima treba zraka odnosno kisika. Ponajviše u vrućim ljetnim danima kada vrlo brzo može doći do pomanjkanja kisika u vodi i to pretežno pred jutro. Posljedice za ribe mogu biti fatalne.
Da bismo to izbjegli, moramo u vodu umjetno dodavati kisik. Poznati su vam razni raspršivači zraka koji su više ili manje učinkoviti.
Mi smo nadogradili i usavršili jedan raspršivač zraka.
Radi se o poroznom gumenom crijevu koje kvalitetno raspršuje zrak, ima mali otpor te ne zahtijeva jaku pumpu za zrak, što nije slučaj kod konkurentskih proizvoda.
Mi ne upotrebljavamo betonske ili metalne utege kao konkurentski proizvodi, već smo izmislili kvalitetniji, a efikasniji način da ta guma potone na dno vašeg ribnjaka i tamo ostane.
Proizvodimo ih u svim veličinama i oblicima, prilagodimo svaku gumu obliku i veličini koju vi zatražite.
To se pokazalo vrlo bitnim kod filtera jer dobijete gumu onih dimenzija i oblika koji odgovaraju potrebi vašeg filtera.
Guma je trajna i izdržljiva, lako je periva i ima prilagođen priključak za nekoliko dimenzija cijevi ovisno o vašim potrebama.
Raspršivaće zraka izrađujemo po mjeri i željama kupca

ODRŽAVANJE JEZERA I VODE - SOL

Prirodna nejodirana sol bez joda za slane kupke za vitalizaciju ili ozdravljenje riba.
Nikada nemojte koristiti više od 0,5% (= 5 kg po m³) kao dugotrajnu kupku!

Doziranje prema uputama veterinara ili literaturi.

Pakiranje: 12,5 kg u kanti od 10 L


ODRŽAVANJE JEZERA I VODE - GLINA

ClaynoPond Montmorillonite granule
Prirodni izmjenjivač iona za čišćenje vode:
• mineralni dodatak za poboljšanje vode
• stabilizira pH vrijednost između 7 i 7,5
• ima sposobnost vezivanja vode, bjelančevina, pozitivno nabijenih iona i huminskih tvari
• u svojoj strukturi skladišti do sedam puta veći volumen vode i drugih tekućih spojeva
• Voda je također obogaćena mineralima.
Redovita uporaba Izumi Clayno Pond-a dugotrajno poboljšava kvalitetu vode, promiče dobrobit vaše ribe, povećava sjaj boje, štiti sluznicu i intenzivira iskorištavanje hrane. PH se trajno stabilizira. Podržava uklanjanje blata na dnu bazena. Izumi Clayno Pond sadrži visok udio glinenog materijala. Japanski ribnjaci se nalaze na čvrstim glinenim tlima zbog čega se njihovi Koiji kvalitetnije razvijaju i ima sjajniju boju.
Primjena u ribnjacima: Tjedno 50 g na 10.000 litara vode. Prije upotrebe rastopiti u vodi i ravnomjerno razliti po površini ribnjaka. Zbog ekstremno finih čestica materijala, postoji privremena zamućenost vode koja prelazi u kratko vrijeme u kristalno čistu vodu. Naslage nečistoće sa dna treba redovito uklanjati.

Aquatest-1

SET ZA TESTIRANJE VODE

Zdravo jezero s uvjetima bliskim prirodi
Prave vrijednosti vode ovise o ribljem fondu i biljkama u jezeru. Čak i ako voda izgleda bistra, može biti kontaminirana. Loše vrijednosti mogu uzrokovati bolesti ili alge u jezeru. Za održavanje zdravog jezera u uvjetima bliskim prirodnim važno je redovito provjeravati i prilagođavati vrijednosti vode. S JBL testovima vode možete brzo, jednostavno i vrlo precizno odrediti sve relevantne vrijednosti vode.

Za morsku vodu dostupni su sljedeći testovi:
• pH test: kiselost vode od 3,0 do 10
• pH test: kiselost vode od 6,0 do 7,6
• pH test: kiselost vode od 7,4 do 9,0
• O2 test: određivanje sadržaja kisika
• KH test: pH stabilnost vode (karbonatna tvrdoća)
• PO4 test: određivanje sadržaja fosfata (razlog rasta algi i biljne hranjive tvari)
• Ispitivanje NH4 / NH3: indikacija netoksičnog amonijaka, određivanje otrovnog amonijaka pomoću tablice
• NO2 test: određivanje dušikovog spoja nitrita otrovnog za ribe
• NO3-test: određivanje sadržaja nitrata (razlog rasta algi i biljne hranjive tvari)
• Cu Test: teški metal smrtonosan za beskralježnjake. Također važno za prilagodbu terapijske doze lijekova
• SiO2 test: određivanje silikata (silicijeve kiseline) kao uzroka dijatomeja
• Ca test: određivanje sadržaja kalcija u morskim akvarijima. Trebao bi biti između 400 i 440 mg/l za zdrav rast koralja
• Mg/Ca test: određivanje sadržaja magnezija i kalcija u morskim vodenim akvarijima. Sadržaj magnezija trebao bi biti između 1200 i 1600 mg/l. Tijekom postupka prvo se ispituje sadržaj Mg, a zatim sadržaj Ca. Nakon toga, vrijednost sadržaja Ca oduzima se od sadržaja Mg i to je stvarni sadržaj Mg u vodi.

Aquatest-1

BUBBLE BIO

Jednostavno i optimalno rješenje za brzo i učinkovito naseljavanje vašeg filtera i jezerca s dobrim i korisnim bakterijama
IZUMI Bubble-Bio je jednostavno i optimalno rješenje za brzo i učinkovito naseljavanje vašeg filtera i jezerca s dobrim i korisnim bakterijama. Dolazi u obliku gel kuglica, svaka gel kuglica sadrži milijarde korisnih mikroorganizama koji postaju aktivni odmah nakon dodavanja u vrtno jezerce ili filter. Filter i voda u ribnjaku odmah se biološki izgrađuju, budući da minerali i enzimi sadržani u IZUMI Bubble-Bio podupiru početnu opskrbu mikroorganizmima sve dok u ribnjaku ne bude dovoljno prirodnog materijala za daljnji rast i razvoj bakterija, sav otpad koji se nakuplja može se početi razgrađivati. Inače taj proces bez pomoći Bubble-Bio gel kuglica traje više od mjesec dana. IZUMI Bubble-Bio se natapa u tzv. „juhi od mikroorganizama“ određeno vrijeme dok gel kuglice ne dostignu svoju punu veličinu. Uvedeni dovod kisika održava mikroorganizme na životu dulje vrijeme. IZUMI Bubble-Bio također se može koristiti za razgradnju mulja. Gel kuglice se jednostavno stave u jezerce i odmah počnu djelovati. IZUMI Bubble-Bio je netoksičan za ljude i životinje.

GRIJAČ ZA JEZERO, VODU

Xclear profesionalni grijač za ribnjake od nehrđajućeg čelika služi za podizanje temperature vode.
Xclear profesionalni grijač za ribnjake od nehrđajućeg čelika služi za podizanje temperature vode. Svi modeli su opremljeni podesivim termostatom koji se može regulirati do 40°C. Grijaći element sa temperaturnom sondom, kao i unutarnja strana kućišta izrađeni su od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika.
*Za 1 m³ vode za 1 sat za 1°C potrebno je oko 1.000 kcal, ova formula je samo indikacija, jer temperatura također ovisi o površini i eventualnoj izolaciji. Profesionalni grijači se mogu spojiti pomoću cijevi za ribnjak ili PVC cijevi. Uključene su stepenaste mlaznice crijeva 25/32/40 mm te su uključeni priključci cijevi 50 i 63 mm.
Verzije:
1 kW
2 kW
3 kW

UV-C

Funkcionalnost UV-C jedinice je impresivno jednostavna. Uz pomoć pumpe za ribnjak, voda iz ribnjaka prolazi kroz UV-C uređaj tako da dolazi u kontakt s vrlo učinkovitim UV-C zračenjem. Ovo zračenje uništava DNK strukturu bakterija, virusa i algi, zbog čega se one više ne mogu razmnožavati i u konačnici nestaju iz vode. Rezultat: za par dana voda u vašem ribnjaku je čišća bez upotrebe kemikalija.
Zahvaljujući jačini uređaja, voda u ribnjaku koja je posebno dugo izložena dozi zračenja, čini ga iznimno učinkovitim.

Kako izračunati koju jačinu trebate za svoj ribnjak?
To uvelike ovisi o količini sunca na vašem ribnjaku unutar jednog dana , ali slobodno možete računati da vam je potrebno 3 W jačine na svakih 1000 litara vode.

Postoje dvije verzije uređaja tj. kućišta: plastično i nehrđajuće

Unutrašnjost izrađena od nehrđajućeg čelika pojačava učinak reflektirajući UV-C svjetlost. Izraženo brojkama, to znači da se učinak može povećati za 35%.

Sigurnosne upute:
• UV-C zračenje koje stvaraju posebne svjetiljke je opasno!!!
• Prije čišćenja ili radova održavanja potrebno je izvući mrežni utikač.
• Izravan kontakt s kožom ili očima može uzrokovati oštećenje.
• Prije nego što uključite uređaj, provjerite protok vode u uređaju kako biste izbjegli pregrijavanje.
• Kada se koriste na otvorenom, ovi uređaji moraju biti zaštićeni od mraza zimi.

PAŽNJA:
• Nikada nemojte koristiti uređaj pod vodom!
• Rotirajući priključci omogućuju jednostavnu instalaciju.
• Provjerite je li odvod na najvišoj točki kako biste izbjegli stvaranje mjehurića zraka u kućištu.


Čišćenje i održavanje:
• UV-C žarulje imaju vijek trajanja od cca 8000 radnih sati i moraju se redovito mijenjati, ako želite da UV svijetlo postigne svoj maksimalan učinak.
• Preporučljivo je mijenjati žarulje svake godine (po mogućnosti u proljeće) ili kada primijetite da vam voda u ribnjaku počne dobivati zelenu boju.
• Kvarcno zaštitno staklo se treba redovito čistiti (jednom do dva puta u sezoni) kako bi imali maksimalni učinak.
• Prije rastavljanja uređaja sključite ga i zaustavite dovod vode.


Set uključuje:
UVC uređaj, lampa, jedinica za napajanje, razni priključci i upute za uporabu.

Dolazi u jačinama od :
11 W, 18 W, 24 W, 36 W, 55 W, 72 W
Verzije:
Midi UV-C 40 Watt T5
Midi UV-C 75 Watt T5

AquaForte 

Other

ZRAČNE PUMPE

 Serija AquaForte V

Serija AquaForte AP

Hilea serija ACO

SKLOPIVI BAZENI

Fleksibilni sklopivi prijenosni bazeni AquaForte Flexi Bowl
AquaForte sklopivi bazen, uključuje torbu za nošenje i pokrovnu mrežu u tri veličine.

Tražite li rješenje za uštedu prostora da privremeno smjestite ili odvojite svoje Koi u spremnik za koi ako postoji prilika/potreba? Sklopivi bazeni ovdje nude savršeno rješenje. Fleksibilni naborani bazeni u početku su sklopljeni u prijenosnu torbu za pohranu, što ih čini vrlo štedljivim na prostoru i stoga se mogu lako spremiti ili transportirati u bilo kojem trenutku. Popis mogućih upotreba ovih sklopivih bazena je velik. Bilo da želite nabaviti novu ribu, privremeno staviti u karantenu postojeće bolesne radi liječenja i postoji rizik od infekcije ili se događa preuređenje ribnjaka s promjenom vode, sklopivi bazeni se mogu postaviti brzo i jednostavno. Izrađene su od plave, vrlo robusne PVC folije ojačane tkaninom. Metalne sklopive šipke pričvršćene oko njega služe za stabilizaciju preklopnog bazena. Uz to, bazeni se isporučuju s pokrovnom mrežom koja se jednostavno pričvršćuje na gornji rub preklopnog bazena patentnim zatvaračem kako bi se spriječilo da riba iskoči van. Prije nego što se bazeni koji su bili u uporabi spremite, prvo ih treba očistiti ili ponovno dezinficirati.

Materijal:
PVC folija ojačana tkaninom (plava)
Stabilizacijske šipke: metalne

Važna napomena - imajte na umu: AquaForte Flexi Bowl sklopivi bazeni su ušiveni bazeni. Prilikom punjenja vodom može se dogoditi da na tim šavovima izbijaju pojedinačne kapi vode. Ovi se šavovi nakon nekog vremena kondenziraju dok se tkanina upija vodom. Ističemo da se ovo ne smatra razlogom za reklamaciju. U idealnom slučaju, trebali biste postaviti bazene na otvorenom ili odabrati površinu koja može uhvatiti pojedinačne kapi vode koje bi mogle isplivati u početku.
Verzije:
Ø 90 x V 60 cm; Zapremina: cca 360 litara
Ø 120 x V 60 cm; Zapremina: cca 650 litara
Ø 180 x V 60 cm; Zapremina: cca 1500 litaraMD KOI
OPREMA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram